• slider Image
  • slider Image

Onzekerheden?

Hier vindt u uitleg over een aantal angsten, die zich kunnen voordoen.

Faalangst

Opel_Corsa.png

Faalangst kan optreden als er prestaties moeten worden geleverd die door een ander worden beoordeeld: de druk om te slagen en de angst om te mislukken leiden dan tot lagere prestaties dan je van iemand zou mogen verwachten.
Dit leidt vaak tot vermijdingsgedrag, omdat men het gevoel heeft "dat het de volgende keer opnieuw zal mislukken".

Verkeersangst

traffic.png

Verkeersangst is een verzamelnaam voor verschillende soorten angsten zoals rijangst, verkeersfobie en verkeerstrauma.
Deze komen in het verkeer tot uiting en een bestuurder of passagier zal erdoor belemmerd worden ongehinderd en ontspannen aan het verkeer deel te nemen.

 

Rij-angst

driver.png

We spreken van rijangst als iemand na het behalen van het rijbewijs weinig of geen rijervaring heeft opgedaan en zo dus bang wordt tijdens het rijden of om een voertuig te besturen.

Ook kan het zijn dat men bang wordt omdat men te weinig vertrouwen heeft in de rijvaardigheid van anderen. Al deze soorten verkeersangst kunnen ervoor zorgen dat u als rijbewijsbezitter of als kandidaat leerling niet of nauwelijks meer aan het verkeer durft deel te nemen. Dit is natuurlijk erg jammer, daarom helpt ons College u graag bij het oplossen van deze problemen.

Via een intakegesprek c.q. les worden deze problemen geanalyseerd. Daarna volgen gerichte lessen die aansluiten op deze problemen.

Ons College zal u persoonsgericht begeleiden. Wij leggen de basis voor zelfvertrouwen en zelfstandigheid in het verkeer en natuurlijk voor het behalen van het rijbewijs.
Laat u door ons professioneel helpen en geniet van het autorijden of van de auto- en/of motorrijlessen.

This site tracked by OneStatFree.com. Get your own free site counter.
hit counter