• slider Image
  • slider Image

Nieuws & Info

Hier vindt u nieuws, informatie of artikelen, die met rijlessen te maken hebben.

 

Vanaf 1 november 2011 mogen leerlingen vanaf 16,5 jaar starten met een opleiding B

De minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft middels een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) mogelijk gemaakt dat jongeren vanaf 16,5 jaar mogen starten met een B opleiding.

Met 17 jaar mogen ze examen doen, en tot hun achttiende jaar mogen deze jongeren dan alleen onder begeleiding rijden.

Tijdstraject

De inwerkingtreding was op 1 November 2011. Kijk ook eens op www.2todrive.nl voor meer info. Het begeleid rijden is in 2011 als proef ingevoerd. Als begeleid rijden een positief effect heeft op de verkeersveiligheid kan het systeem een definitieve wettelijke status krijgen.

Rijopleiding en theorie-examen

Jongeren mogen vanaf 16 jaar theorie-examen B doen, en vanaf 16,5 jaar beginnen aan een rijopleiding bij een professionele instructeur, en eventueel een TTT doen. Vervolgens mogen zij vanaf hun zeventiende jaar het rijexamen B afleggen.

Onder begeleiding autorijden

Bij begeleid rijden moeten jongeren van 17 jaar na de rijopleiding en het rijexamen tot hun achttiende jaar extra ervaring opdoen. Dit onder begeleiding van een ervaren bestuurder die minimaal 10 jaar in het bezit is van een rijbewijs. De begeleider hoeft geen professionele rij-instructeur te zijn. De jonge bestuurder moet bij het aanvragen van het rijbewijs aangeven welke personen optreden als begeleider.

Kijk voor meer info op deze link van 2ToDrive.

Motorfiets:

Per 19 januari 2013 komen er in totaal drie categorie√ęn: A1, A2 en A.


De categorie A1 (lichte motor tot 125cc en 11kW) kan straks behaald worden vanaf 18 jaar (rijles met 17).
De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan voortaan na een examen behaald worden na twee jaar A1, dus minimaal op 20-jarige leeftijd.
Twee jaar later kan de kandidaat (22 jaar) bij het CBR opgaan voor de zwaarste categorie A (onbeperkt vermogen).


Als iemand rechtstreeks in de zware categorie wilt instromen, moet hij 21 jaar zijn.

Jongeren mogen op 17-jarige leeftijd starten met rijles voor de lichtste categorie. De automatische instroom in een hogere categorie na twee jaar ervaring vervalt, de kandidaat moet steeds opnieuw examen doen bij het CBR.

 

Vanaf 31 december 2013 kunnen kandidaten die de leeftijd van 20 jaar bereikt hebben,  de mogelijkheid geboden om meteen in de klasse A2 ( <35kw ) te starten. 

Deze mogen dan de klasse A1 overslaan.

 

Logo AMB

 

 Allebedrijven Awward 2017

 

Alle_bedrijven_vermelding.jpg

This site tracked by OneStatFree.com. Get your own free site counter.
hit counter